Hyvä ystäväni tuli käymään ja halusin tehdä jotain hyvää kahvin kanssa. Tällä kyllä kelpaa herkutella! Loistava ohje, kiitos siitä palstalaiselle! Kakun tein 24cm irtopohjavuokaan ja hyvin oli sopiva määrä siihen.

 

Porkkana-juustokakku

noin 15 palaa
2-3 porkkanaa (n.200g)
150g margariinia
3 munaa
2,5 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
0,5 rkl leivinjauhetta
1 tl kanelia

Kuorrutus
60g maustamatonta tuorejuustoa (esim. Philadelphiaa)
50g margariinia
2 dl tomusokeria
0,5 sitruunan kuorta

Säädä uuni 175 asteeseen. Kuori porkkanat ja raasta hienoksi, painele kuivaksi talouspaperin välissä. Sulata voi. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet, lisää munavaahtoon. Lisää voisula ja porkkanaraaste. Voitele ja korppujauhota pyöreä, noin 1,5L:n vetoinen kakkuvuoka, kaada taikina sinne. Paista uunin alatasolla noin 40 min. Anna tekeytyä vuoassa noin 5 min. Kumoa kakku ritilälle ja anna jäähtyä. Kuorrutus: Sekoita aineet tasaiseksi notkeaksi seokseksi ja kuorruta kakku sillä (voin kannattaa olla huoneenlämpöistä tai hieman pehmeää).