No nyt se meidän pieni esikoispoika on jo 3 vuotias <3 Rakas poikamme!

Tarjolle tein mansikka-lime hyydykekakun kaakaokiilteellä, täytekakku mansikka-banaani täytteellä ja suolaiseksi kasvi- ja kinkkupiirakkaa.

Pahoittelen kuvan suttuisuutta. Tämä on rajattu isommasta kuvasta joten laatu vähän huononee, mutta saapo selvän.

Maidoton täytekakku

Tavallinen 6 munan täytekakkupohja.

Täytteenä gogreen vispi+sunnuntain maidoton vispi sekä mansikka-banaanisurvosta. Vaahdon maustoin sokerilla. Kakku on kostutettu keijun kauramaidolla. Tuli oikeen ihana ja herkullinen kakku! Ja pystyi jopa pursottamaan kauniisti.

Kakkukuvan maalasin itse sokerimassasta kaulitulle levylle ja onnistuin halkaisemaan kuvan vielä kun nostin kakun päälle.

Mansikka-Lime hyydykekakku

Ohje koostuu mansikkamoussesta ja limemoussesta jotka kirjoitin tuohon alle edelliseen tekstiin. Päälle tein vielä kinuskikissan sivuilta löytyvän ohjeen mukaan kaakaokiilteen. Sekin maidoton. Pohjan tein digestive kekseistä. Niitä puolipakettia ja noin 75g maidotonta margariinia.

Kaakaokiille

3 dl keiju kauramaitoa

1dl kaakaota

3/4 dl sokeria

3 liivatelehtä

Laita liivatteet likomaan kylmään veteen. Mittaa kattilaan maito, kaakao ja sokeri. Kiehauta kunnes on sileää. Ota pois levyltä ja lisää liivatteet joukkoon. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi vesihauteessa ja laita kakun päälle. Hyydytä jääkaapissa 3-4 tuntia.

Mansikka-lime kakku oli perjantai iltana vielä aika erikoisen makuinen, mutta seuraavana päivänä maut oli hyvin muhineet jääkaapissa yön aikana ja oli oikein herkullista! Eli suosittelen tekemään vuorokautta ennen tarjoilua!

 

Kasvis- ja kinkkupiirakat

Pohja

4 dl vettä

2 dl öljyä tai sulatettua rasvaa

2 dl kaurahiutaleita

6 dl vehnäjauhoja

1 tl suolaa

2 tl leivinjauhetta

Sekoita kaikki aineet keskenään kulhossa ja kaada taikina uuninpellille. Taikina on todella löysää ja siksi ihanan muhkea pohja!

Kasvistäyte

1 paprika

1 punasipulia

1 tlk ananasta

fetajuustoa


Kinkkutäyte

3/4 paprikaa

2 pussia kinkkusuikaleita

1 pieni punasipuli

1 pieni sipuli

Päälinen

2 prk kermaviiliä

2 kananmunaa

Maun mukaan voi maustaa suolalla ja mustapippurilla. Ja nämä piirakat ei siis ole maidottomia. Kaikki muu tarjottava oli täysin maidottomia!