Sain eilen kolme confetin kukkamuottia. Ja sopivasti oli kaapissa valkoista sokerimassa ja punaista elintarvikeväriä(jauhe). Siispä heti käyttämään päikkäri aika hyväksi ja askartelemaan koristeita tytön 1v synttärikakkuun. :)

Tässä vaihe vaiheelta kuvia ja kertomusta kukkien valmistamisesta.

Valkoisesta sokerimassasta on moneksi. Siitä tulee kauniita koristeita ja kakun kuorrutetta. Ja sen voi värjätä mieluisekseen. Tai sitten voi ostaa valmiiksi värjättyjä massoja. Massa kuivuu todella nopeesti ja se pitääkin laittaa heti sitten takaisin muoviin tai tiiviiseen rasiaan ette pääse loppu massa osan muotoilun aikana kuivumaan.

Värjäsin massan punaisella jauhemaisella elintarvikevärillä. Kaulin lasten kaulimella, sopivan pieni ja kätsy tuohon tarkotukseen :) Ja kaulimisessa voi käyttää apuna pientä määrää tomusokeia ettei massa jää pöytään kovin kiinni, helpompi irroittaa leikatut koriteet pöydästä.

Kun massa on kaulittu painellaan muoteilla levyyn kuviot ja sen jälkeen nostellaa kuivumaan esimerkiksi leivinpaperin päälle tai kukanaulaan tms. Itselläni ei vielä ole kukkanauloja. Saman asian ajaa vaikka kananmuna kenno johon laittaa folioo. Laitoin itse kukkaset kuivumaan lusikoihin. :)

Kukan keskiosia varten jatkoin vaaleenpunaisen massa värjäämistä. Tein siitä tummeman punaisen. Pyörittelin pieniä palloja ja painoin varovasti kiinni kukkien keskiosaan. Sen jälkeen "tökin" hedelmäveitsen kärjellä keskiosan röpelöiseksi. Tähänkin tarkoitukseen on olemassa oikeita marsipaanityövälineitä.

Kukkien terälehtiä voi myös muotoilla kun ne on irroitettu ja nosteltu paperin päälle. Jollakin pyöreällä välineellä painelee terälehtiä varovasti niin kukasta tulee vähän eri muotoinen.

 

 

Sitten vaan kukkaset kuivumaan :)

 

Pienimmät kukkaset saivat jäädä yksinkertaisiksi koristeiksi.