Rakas tyttömme täytti 1 vuotta ja sitä juhlittiinkin kolmena päivänä <3 Vuosi taas vierähti hurjaa vauhtia..

Ensimmäisenä iltana oli tarjolla omenapaistosta ja vainlja jäätelöä sekä coktailpiirakoita ja munavoita.

Omenapaistokseen sain uhanan ohjeen mieheni siskolta.

Tässä ohje:

6 omenaa

2dl vehnäjauhoja

1dl sokeria

4rkl rasvaa (itse käytin maidotonta, sininen keiju)

1/2 tl vaniliinisokeria

Paistolämpötila 175 astetta ja noin tunti.

Kuori omenat ja tee ohuehkoja lohkoja. Nypi rasva, jauhot ja sokerit muruksi.

Lado vuokaan vuorotellen omenoita ja muruseosta. Päälimmäiseksi muruseoskerros.

Tarjoa lämpimänä vaniljajäätelön kera.

Tarjolla oli täytekakkua, maidotonta suklaakakkua, kinkkuvoileipäkakkua,

muumi-keksejä, popkornia, pipareita ja suolasia pikkukeksejä.

Herkullista tuli täytekakusta. Valion vispikerman värjäsin punaisella, jauhemaisella elintarvikevärillä. Ja mikä hauskaa, väri sattui olemaan melkeimpä aivan sama kun aikasemmin tehdyissä kukissa :)

Väliin survoin tehosekottimella 2 banaania ja mansikoita. Kirjoitus ja muu tumma koristus on brumbergin tummasta suklaasta. Olen huomannut että sillä on kaikista helpoin pritsata.

Löysin ihanan ohjeen maidottomaan kakkuun Kinuskikissan blogista. Muokkasin itse ohjetta vähän mieluisemmaksi.

Ja tämä oli myöskin herkullista, tosi makeeta mutta ihanaa!! Kerrankin maidon voi maistua hyvälle!!

Ohje menee näin:

n 200g digestivejä

n 100g kasvirasva pohjaista rasvaa(sininen keiju)

1/2dl sokeria

 

4dl Gogreen  vispiä

2dl Sunnuntain vispiä

1/2dl sokeria

300g tummaa suklaata(brunberg)

2 liivatetta

 

Pinnalle höykäsin suklaa suikaleita suklaalevyn pohjasta, kätevä kotityöväline on esim juustohöylä ;)

Laita keksit vaikkapa pakastepussiin, itse laitoin kaksi pussia päällekkäin, ja murskaa keksit kaulimella. Sulata rasva ja sekoita se keksimurun kanssa sekaisin, myös sokeri tuonne sekaan. Laita keksipohja leivinpaprilla vuorattuun irtopohjavuokaan. Voitele kevyesti vuokan reunat ruokaöljyllä, helpottaa kakun irtoamista siististi jos ei ole käytössä reunakalvoja.

Laita liivatteet likomaan kylmään veteen. Vaahdota vispit ja sulata suklaa varoen mikrossa välillä sekoittaen. Sekoita vispivaahto ja suklaa varovasti sekaisin. Kiehauta pieni tilkka vettä ja sulata liivatteet joukkoon. Anna liivatteen jäähtyä kädenlämpöiseksi ja lisää koko ajan massaa sekoittaen massa joukkoon.  Kaada massa kakkuvuokaan ja laita hyytymään jääkaappiin noin 3 tuntia tai seuraavaan päivään. Maku on aina parempi jos mahdollista tehdä kakku edellisenä päivänä. Irroita kakku vuokasta ja tasoita kakun reunat vaikka palettiveitsellä sileäksi. Koristele ja aseta tarjolle.

Kinkkuvoilepäkakut tein ekaa kertaa itsekseni. Tuli tosi hyviä vaikka vierastin paahtoleipää voileipäkakussa. Ollaan aina tehty itse tehdyistä vuokaleivistä.

Leiväksi 4 pss graham paahtoleipää.

Kostutus kasvisliemellä.

Täyte:

350g saunapalvikinkkua

1prk kermaviiliä

1 prk maustamatonta tuorejuustoa

n 440g majoneesia ( 1prk )

2 rkl sinappia

1/2 tl sitruunapippuria

500g perinteistä kurkkusalaattia

2pk aurinkokuivattua tomaatti- tuorejuustoa

 

Kuorrutus:

1,5 purkkia majoneesia

400g maustamatonta sulatejuustoa

 

Koristeet:

Kinkkua, kirsikkatomaatteja, viinirypäleitä, herneenversoja, salaattia.

 

Kuutioi kinkku piniksi kuutioiksi. Sekoita majoneesi ja tuorejuusto sekaisin. Lisää joukkoon kinkku ja mausteet (sinappi ja pippuri).

Leikkaa leivistä reunat pois. Lado alimmaiseksi leipäkerros. Sitten maustettua tuorejuustoa ja kurkkusalaattia. Seuraavaan väliin kinkku- massaa. Ja taas seuraavaan tuorejuustoa ja kurkkusalaattia. Vielä yksi väli kinkulla ja päälimmäiseksi leipäkerros. Itse kasasin kakut kahteen isoon piparirasiaan ja laitoin painot päälle. Seuraavana päivänä sitten kuorrutus ja koristelu. Kakut voi myös kasata suoraan tarjottimelle ja antaa maustua kelmulla suojattuna yön yli.

Koristelussa voi käyttää omaa milikuvistusta ja käyttää myös muita raaka-aineita, esim kurkkua, paprikaa yms.