Kesäkuun puolessa väliss kuluvaa vuotta tein ystäväni häihin vadelma- marianne crush hyydykekakut. Ohje löytyy fazerin sivuilta myös.

 

Pohja:

 

200g suklaakeksejä

75g voita

Täyte:

2dl kermaa

120g Marianne crush- rouhetta

200g rahkaa

5 kpl liivatelehtiä

1dl kiehuvaa vettä

Pinta kiille:

4 dl vadelmamehua

4,5 liivatelehteä

Murenna keksit ja sekoita murut voisulan kanssa ja painele muruseos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.

 

Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita vaahdon joukkoon Marianne Crush- rouhe ja rahka. Liota viisi liivatelehteä runsaassa kylmässä vedessä 5 minuuttia ja purista niistä ylimääräinen vesi pois. Sulata liivatelehdet kiehuvaan veteen. Sekoita liivateseos kevyesti käännellen Marianne-vaahtoon ja kaada seos keksipohjan päälle.
Anna kakun hyytyä jääkaapissa 2-3 tuntia, tai kunnes rahkaseos on hyytynyt.

Liota neljä liivatelehteä 5 minuuttia ja purista niistä ylimääräinen vesi pois ja sulata liivatelehdet kiehuvaan mehuun.
Anna jäähty liivate-mehun ja kaada sitten varovasti kakun päälle. Laita takaisin hyytymään jääkaappiin.

Koristeet on tehty pikeeristä. 4,5 liivatelehteä oli liikaa tuohon pintakiilteeseen. Neljä jopa kolme olisi varmasti riittäny hyvin. Nyt tuli vähän liian paksu/kova kiille.