Nyt vihdoin ja viimein sain aikaiseksi kokeilla pikeerillä taiteilua. Viimeksi koulussa sitä tullu harrastettua ja on kyllä taito vähän ruostunu. Kokeilin ensialkuun ihan helppoja kuvioita. Tein pieniä kukkasia ja sydämiä. Sen lisäksi haasteena olisi tehdä kihlajaiskakkuun pullukka sydän tai sydänpari kakun päälle. Lisäksi kakun reunoille tulee kaarevia sydämiä. :) Puuha on sotkevaa ja vie vähän aikaa sekä vaatii harjoittelua. Tein näitä nyt toisen kerran.

Ohjeena pikeeriin tällänen:

1 munan valkuainen

n.2,5 dl tomusokeria

4 tippaa sitruunamehua


Tuolla ohjeella ei vielä pysty pursottamaan esimerkiksi ruusuja yms. Pitää laittaa vielä lisää tomusokeria, veikkaisin että 3dl rupeis olemaan jo lähellä sitä että pikeeri olisi tarpeeksi jäykkää siihen tarkotukseen.

Pursotukset tein tosi pienellä tyllalla. Pyöreä pieni reikä jonka millimäärää en nyt tähän hätään tiedä.


Tässä pieniä sydämiä. Pursottelin pieniä "pisaroita" vierekkäin.


Ensin pursotetaan keskimmäinen pieni pallo. Annetaan hetken jähmettyä. Sen jälkeen voi pursottaa seuraavat pallot. Annetaan taas jäähtyä.


Kun edelliset viisi palloa on kuivahtanu hetken voi pursottaa viimiset pallot paikoillen. Sitten annetaan vaan kukkasten kuivua ja ne voi kerätä säilytys astiaan. Massaa voisi värjätä myös elintarvikeväreillä niin saisi eri värisiä kukkia tms. Nyt harjoittelin vain valkoisia koristeita.


Nämä koristeet tulee tilattuun kaksikerroksiseen kihlajais kakkuun. Viiminen pullukka sydän on vasta puolikas. On tarkoitus tehdä toinen samanlainen puolisko ja kasata niistä sitten iso sydän kakun päälle. Tuo idea on vielä työstö vaiheessa. Sydämmen alla on pumpulia ja pitää kokeilla saako sen nätisti sieltä pois rikkomatta sydäntä. :)