Mustikka- valkosuklaa kakku on miehen suurta herkkua ja päätin ilahduttaa häntä tekemällä herkkua arjen keskelle. Ohjeen olen saanut ädiltäni ja kakku on tosi hyvää. Tämä kakku on ollu suosikki juhlien kakkupöydissä kesäisin.

Reseptinä toimii tämä:

Noin 200g kaurakeksejä

80g voita tai margariinia

2,5 dl flora vispiä

1 levy pandan valkosuklaata

250g maitorahkaa

1 dl sokeria

2tl vaniliinisokeria

4 liivatetta

hyytelösokeria

mustikoita

Laita liivatteet likomaan kylmään veteen. Murusta keksit ja sekoita sulan voin kanssa ja laita vuokan pohjalle. Vaahdota flora, sekoita rahka joukkoon. Sulata suklaa ja sekoita massaan. Kiehauta pieni määrä vettä kattilassa ja puristele liivatteista ylimääräinen vesi pois ja sulata kattilassa. Anna liivateseoksen jäähty jotta massa ei juoksetu. Laita kakku hyytymään jääkaappiin useaksi tunniksi tai pakkaseen noin 45 minuutiksi. Kun kakku on hyytyny laita jäiset mustikat kakun päälle ja tee hyytelösokerista kiille mustikoiden päälle. Annan kiilteen hyytyä, ota kakku pois vuokasta ja laita tarjolle.