Laitetaas tänne ylös erilaisia mousseja ja juustokakkujen massoja :) Samat periaatteessa käy täytekakun väliin ja juustokakkuu. Liivatteen määrää vain muuttamalla.

Pätkismousse

2,5 dl flora vispiä

200g maustamatonta tuorejuustoa

140g pätkiksiä ( 1pss )

Vaahdota vispi. Sulata pätkikset mikrossa tahnaksi varovasti ja lisää tuorejuuston joukkoon. Kääntele sitten varovasti vispivaahdon sekaan.


Mansikka/Mustikka/Vadelmamousse

2,5 dl kermaa vaikka tuota flora vispiä

1/2 prk maitorahkaa

300g mansikka/mustikka/vadelmasurvosta

1/2 - 1 dl sokeria

4 liivatetta

tilkka vettä

Laita liivatteet likoman kylmään veteen.Vaahdota kerma, lisää maitorahka ja sokeri. Soseuta marjat ja lisää joukkoon. Kun liivate on lionnut noin 5 minuuttia kiehauta kattilassa tilkka vettä ( n. reilu 2 rkl) ja sulata liivatteet joukkoon. Anna liivate nesteen jäähtyä hetken aikaa ja kaada sitten ohuena nauhana massan sekaan kokoajan sekoittaen.

Tämä annos riittää yhteen täytekakkuun, kahteen väliin. Eli jos teet vain toiseen väliin niin tee puolet ohjeen määrästä.


Hedelmämousse

1 prk Flora vanilla

1 prk Vanilja tuorejuustoa

1 vauvojen persikkasoe

säilyke persikkaa kuutioituna

3-4 liivatelehteä

Vaahdota flora vanilla ja lisää tuorejuusto joukkoon. Kuutioi persikat ja lisää ne soseen kera vaahdon sekaan. Liota liivatteita kylmässä vedessä noin 5 minuuttia ja kiehauta tilkka vettä, noin 2 rkl, ja anna liivateveden jäähtyä hetki. Lisää massaan ohuena nauhana koko ajan sekoittaen ettei liivate jää paakuiksi kakkuun. Sitten vain heti kakkujen väliin ja hyytymään.

Geishamousse

1 prk flora vanillaa

1 prk vanilja tuorejuustoa

1 prk rahkaa

2 levyä geishaa

sokeria maun munkaan

4 liivatetta tai rkl liivatejauhetta

tilkka vettä liivatteiden liuottamiseen

Vaahdora flora vanilla, sekoita joukkoon tuorejuusto ja rahka. Rouhi levyt ja kaada sekaan. Liota liivatteita 5 minuuttia. Kiehauta tilkka vettä ja liuota liivatteet siihen. Anna jäähtyä hetken aikaa ja kaada massan sekaan ohuena nauhana kokoajan sekoittaen.

Vinkki: Tämä ohje on tehty juustokakun massaksi. Itse tein pojan syntymäpäiville tällä ohjeela kakun, mutta tein sen niin että tein tavallisen täytekakkupohjan ja laitoin ensin vuokaan kakkupohjan sitten tästä moussesta puolet ja toinen kakkupohja viipale ja päälimmäiseksi sitten loput massata ja hyytymään.