Myllynparhaan torttutaikina levyt ovat maidottomia, joten tein siitä torttuja ja vaihtelun vuoksi oli paistonkestävää mansikkahilloa :) Tortuista tuli ihanan muhkeita/lehteviä.

Halusin kokeilla vaihteeksi jotain uutta kakku rintamalla. Ja löysin netistä ohjeen tälläiseen glögi-juustokakkuun.

 

 

Glögi-juustokakku 

150g pipareita

75g maidoton margariini

200g tuorejuustoa, maustamatonta tai vaniljan makuista (sunnuntain kasvirasva pohjainen)

2 - 2 1/2 dl Gogreen vispi

1-2 tl piparkakkumaustetta 

0,5 dl sokeria

1 dl glögiä

4 liivatelehteä

 

Kiille: 

3 dl glögiä

3 liivatelehteä
 

Murusta piparit ja sekoita sula rasva joukkoon. Laita vuoan pohjalle mutta älä taputtele liian tiiviiksi muutoin tulee aika kova pohja. Laita liivatteet likomaan kylmään veteen. Vaahdota vispivaahto, notkista tuorejuusto ja lisää vaahdon joukkoon. Lisää mausteet. Kiehauta glögi ja liota liivatteet siihen. Anna jäähtyä hetkisen aikaa ja kaada täytteeseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kaada seos vuokaan ja laita pakastimeen hyytymään noin 2 tunniksi.

Kiehauta kiilteen glögi ja sulata liivatteet joukkoon. Anna tämän jäähtyä myös hetken aikaa ja kaada vasta sitten kakun päälle ja jääkaappiin sitten hyytymään.

Itselle kävi niin että olin liian malttamaton ja kippasin kiilteen liian aikasin kakun päälle. Ja siinähän kävi sitten niin että kakku rupes alta sulamaan ja tuo sulanu täyte nousi kiilteen päälle joten kakusta tuli sitten vähän eri näkönen :D

Maku oli erilainen, itse en niin kamalasti tykästyny kun taas joku toinen tykkäsi. Eli makuasia on tuon kakun kohdalla, siitä joko tykkää tai sitten ei. Muuten ohje oli oikein toimiva.