Kokeilin hyvältä kuulostavaa juustokakkua johon löysin ohjeen netistää yhdeltä keeskustelu palstalta. Itse halusin kokeilla suklaista "pitsiä" kakun ympärille. Onnistuikin tosi hyvin muuten mutta jäi kahdesta kohtaa kiinni leivinpaperiin.


Tässäpä ohjetta.

Pohja 1

Domino keksejä 2 pötköä

75g voita

Pohja 2

Tavallinen suklainen täytekakkupohja

Massa

1 prk Flora vanilla

1 prk vanilja tuorejuustoa

1 prk rahkaa

2 levyä geishaa

4 liivatelehteä

Murusta keksit ja sekoita voin kassa ja taputtele 24 cm halkaisijaltaan olevaan irtopohja vuokaan. Tai laita kakkupohjasta ensimmäinen kerros vuokan pohjalle ja kostuta vaikka sokeri vedellä.

Valmista massa.Laita liivatteet likomaan kylmään veteen. Vaahdota flora vanilla, notkista rahka ja tuorejuusto ja lisää vanilla vaahdon sekaan. Rouhi geisha levyt erikokoiseksi rouheeksi ja lisää massan. Sulat liivatteet kuumaan veteen ja anna hetken jäähtyä. Lisää ohuena nauhana massan sekaan koko ajan sekoittaen ettei tule liivate paakkuja. Laita puolet massasta vuoassa olevan pohjan päälle. Lisää toinen kerros kakkupohjaa ja kostuta se. Sen jälkeen kaada loppu massa vuokaan ja laita kakku hyytymään jääkaappiin.

Parhaimmalle maistuu sitten seuraavana päivä kun maut ovat saaneet sekoittua yön yli.

Reunuksen tein näin:

Leikkaa levinpaperista kakun ympärysmitan mittainen, vähän leveämmän suikaleen mitä kakku on korkea. Sulata suklaan varovasti mikrossa ja laita sula suklaa vaikka pakaste pussiin ja kulmaan pieni reikä. Sitten vaan "pursotat" viivoja paperille vinoon, pystyyn ja vinoon, tai ihan miten itse haluat. Sen jälkeen annetaan suklaan vähä jähmettyä ja asetellaan suikale varovasti suikaleen keskikohdasta alkaen kakun ympärille ja nostetaan kakku jääkaappiin jotta suklaa jähmettyy. Poista sitten varovasti paperi ja kakku on valmis tarjolle.

Olipa sekava selostus mutta saanee siittä selvän.