Eilen rupes tekemään mieli jotain herkkua ja ajattelin että kokeilen nyt äidiltä kauan sitten saamani mango-juustokakun tekemistä. Hain kaupasta aineet ja ei kun hommiin. Kakku olikin ihan helppo tehdä ja liivatekkin meni massaan hienosti eikä jääny kököiksi. Makukin oli erinomainen. Vähän matala tuosta tuoli, olis varmaan pitäny olla vähän pienempi irtopohjavuoka, mutta ei se makua ja herkuttelua haitannut Hymy Säikähdin ensin että nyt meni massa pilalle kun meni aivan liruksi kun laitoin liivatteen sekaan. Mutta hyvin se hyyty ja onnistu. Koristelin kakun maraboun maitosuklaalla ja crushilla. Tosin näköjään tuo muruseos on ottanu jääkaapissa yön aikana kosteutta kakusta ja ruennut liukenemaan kakun pinnalle.

1243489907_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Mango juustokakku

Ainekset noin 24 cm irtopohjavuokaan:

pohja:

200g digestivekeksejä

75g voita tai margariinia

Täyte:

4 liivatelehteä

200g maustamatonta tuorejuustoa

2 rkl kiehuvaa vettä

1-1 1/2dl sokeria

3 tl vaniljasokeria

2 1/2 rkl sitruunamehua

2-3 dl kuohukermaa

kuorrute:

2 purkkia mangososetta (näitä vauvan soseita)

2 liivatetta

2 rkl vettä

Murenna keksit kulhossa ja nypi rasva joukkoon. Kun murumassa on tasaisesti sekoittunut taputtelen vuokan pohjalle. Laita ennen vuokaan laittoa vuokan pohjalle leivinpaperi.

Sekoita tuorejuustoon sokerit ja sitruunamehu. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää 5 min kylmässä vedessä lionneet liivatelehdet kiehuvaan veteen. Tämän jälkeen sekoita massaan. Lisää liivate ohuena nauhana koko ajan sekoittaen niin ei tule niitä kökköjä. Laita kakku hyytymään joko muutamaksi tunniksi jääkaappiin tai vajaaksi pariksi tunniksi pakastimeen. Itsellä oli reilu tunnin pakastimessa ja laitoin kuorrutteen.

Liota kuorrutteen liivatteet myös noin 5 min kylmässä vedessä ja kiehauta sitten vesi ja lisää liivatteet. Kaada taas liivate ohuena nauhana soseen sekaan ja sekoita koko ajan. Kun kuorrute on tasainen kaada nopesasti kakun päälle ja laita vielä noin puoleksi tunniksi hyytymään joko jääkaappiin tai pakastimeen. Sitten vaan kakku irti vuokasta ja koristele mielen mukaan. Hymy

Toivottavasti ohjeesta ei jääny mitään oleellista pois..